What A Lady!

Hilde Louise Asbjørnsen er ei dame med stil og utstråling på alle slags vis. Her kommer det nok et strålende bevis - vi snakker hot!

Hilde Louise Asbjørnsen er av typen som ser ut som om hun har grep om det meste. Om hun står på teaterscena i store roller, om hun inntar komikerrolla sammen med Lene Kongsvik Johansen eller om hun fronter sitt eget band med egne tekster og egen musikk, så er det en artist med noe helt eget vi har med å gjøre.

Jeg er ikke helt sikker på hvilket nummer i rekka "Don´t Stay For Breakfast" er i Hilde Louises diskografi. I hylla mi står det åtte fra før og jeg har blitt overraska og begeistra nesten i like stor grad hver gang det har kommet påfyll. "Don´t Stay For Breakfast" er så avgjort ikke noe unntak.

La oss begynne med tekstene: Hilde Louise forteller historier med hode og hale, inderlige og ekte og egna til ettertanke - vi snakker lyrikk, og hun gjør det på et meget elevert engelsk. Hva så med låtene? Hun skriver fine melodier i en slags swing/bebop-tradisjon - låter som kler tekstene utmerket sjøl om ikke alle er like sterke og minneverdige.

Og hvordan fremfører hun så dette? Som nevnt er Hilde Louise, som bare bruker fornavnet sitt i denne forbindelse, en artist i superklassen og hvorfor det internasjonale gjennombruddet ikke har kommet, forundrer meg storligen. Hun har nemlig alt som trenges - det unike, utstrålinga, the looks - hele pakka med andre ord. For å si det slik: hadde hun bodd i New York hadde Broadway og de hippe jazzklubbene åpna dørene for lenge siden. Så bra er det altså og når hun så omgir seg med et urempatisk band bestående av Jens Fossum (bass), Svein Erik Martinsen (gitar), sjakkspilleren Hermund Nygård, her på trommer, ei blåserekke med Jørgen Gjerde (trombone), Kåre Nymark jr (trompet) og Atle Nymo (saksofoner) og ikke minst Anders Aarum på tangenter og som arrangør og produsent, så er innpakninga i de aller beste hender.

"Don´t Stay For Breakfast" er et visittkort anno 2015 som forteller oss at Hilde Louise Asbjørnsen er en artist i verdensklasse. Ferdig snakka og bli ikke overraska om du hører om noen som gjerne vil bli værende til frokost også!

PS Pushwagner er ansvarlig for coveret. Skader ikke det heller!

Tor Hammerø blogg/Tor de Jazz