The Milkmen - rå, svingende blues-jazz!

The MilkmenSweet Morning Music er stolte over å lansere debut-albumet til den nyslåtte duoen The Milkmen. På debutalbumet “You Can’t Judge A Book” byr de blant annet på Cigarboxgitar fra Cognac, avkappet stueorgel og verdens første blueslåt om strikking. Gitarist og vokalist Svein Erik Martinsen og trommeslager Hermund Nygård er ettertraktede musikere kjent fra bl.a. The Real Thing, Hot’n Spicy og Hilde Louise Orchestra. I 2015 startet de duoen The Milkmen som et fristed der de kunne dyrke sin felles interesse for gammal blues og jazz helt i fred. Albumet inneholder en miks av egenkomponerte låter og klassikere tolket i The Milkmens lekne lydbilde, der de spiller på alt fra egne hovedinstrumenter til hjemmelagde oppfinnelser. Lanseringsdato 27.05.2022.

Spotify: https://spoti.fi/3N6hEhK

Apple: https://apple.co/3afvTSW

Tidal: https://bit.ly/3GmS0Tw

Martinsen og Nygård møttes som musikere i Hilde Louise Orchestra i 2012, og det er derfor på sin plass at deres første album utgis på Asbjørnsens label Sweet Morning Music. Martinsen (Gitar, Vokal, Bass, Looper), er utdannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København, der han etablerte trioen
Hot N Spicy og turnerte i flere år som gitarist i Thorbjørn Risager band. Her hjemme spiller han bl.a. med Julie Dahle Aagård, Prima Vista Social Club, Kaba Orchestra og Asbjørnsen. Nygård (trommer, bass, banjo, vokal, munnspill, vaskebrett, toy piano, klokkespill), har sin utdannelse fra Jazzlinja, NTNU i Trondheim. Han har vært fast medlem i The Real Thing i en årrekke, spiller også fast med Julie Dahle Aagård, Asbjørnsen, Petter Wettre, og har i det siste turnert med bl.a. Frode Alnæs og Peter Bernstein.

Albumet er innspilt og mikset av Hermund Nygård og Svein Erik Martinsen i Kruttrøyk Studio, og mastret av Mikkel Schille.